Herbatka wspomagająca w alergii KARAVI. Herbatka wspomagająca przy reakcji organizmu na alergeny powszechnie występujące w produktach spożywczych (gluten, mąka pszenna, zboża, soja, fasola, mleko, jajka, pomidory, szpinak, seler, pietruszka, jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie, truskawki, itp.) lub w powietrzu (kurz, siano, pył, sierść zwierząt, roztocza). Opakowanie - 100 g.
Herbatka wspomagająca w alergii KARAVI. Produkcja - Everest Ayurveda
¤ Herbatka wspomagająca przy reakcji organizmu na alergeny powszechnie występujące w produktach spożywczych (gluten, mąka pszenna, zboża, soja, fasola, mleko, jajka, pomidory, szpinak, seler, pietruszka, jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie, truskawki, itp.) lub w powietrzu (kurz, siano, pył, pleśnie, sierść zwierząt, roztocza)
¤ Działa łagodząco na trawienie i układ wchłaniania
¤ Działa wspomagająco przy występowaniu wyprysków, egzemy, pokrzywki oraz dychawicy
¤ Wspomaga układ odpornościowy organizmu
Himalajskie Herbatki Ajurwedyjskie
Skład herbatki Karavi: Embilica officinalis, terminalia chebola, terminalia bellirica, berberis aristata, curcum carvi, trigonella foenumgraecum, cuminum cyninum, ocimum sanctum, azadirachta India, zingiber officinale, rubia cardifolia, curcuma Longa, plumbago zeylanica.
Zalecana dawka dzienna: Do 2-3 szklanek dziennie.
Sposób przyrządzenia: 1 łyżeczkę od herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 10 minut. Dla wzmocnienia działania leczniczego zaleca się wrzucić 1 łyżeczkę od herbaty ziół na 1 szklankę gotującej się wody i gotować przez 3-5 minut. Odstawić na 10 minut. Profilaktycznie: płaską łyżeczkę na ½ litra wody. Dzienną porcję można parzyć w termosie.
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Opakowanie zawiera 100 g herbaty sypanej.
Mieszanki ziołowe nie są przeznaczone dla dzieci poniżej 3 roku życia, kobiet w ciąży ani dla kobiet karmiących piersią.
Herbatka posiada świadectwa i atesty do sprzedaży na terenie UE.
Himalajskie Herbatki Ajurwedyjskie
|