Himalajska herbatka ziołowa dla cukrzyków MAHAPHALA. Herbatka wspomaga leczenie cukrzycy. Wspomaga stymulację wytwarzania insuliny w trzustce oraz wspomaga jej funkcjonowanie. Wspomaga zmniejszenie się poziomu cukru we krwi oraz redukuje ochotę na słodycze. Wspomaga regulację przyjmowania płynów i wydalania moczu.
Opakowanie - 100 g.
Herbatka ziołowa dla cukrzyków MAHAPHALA.
Proukcja - Everest Ayurveda.
¤ Herbatka wspomaga leczenie cukrzycy
¤ Wspomaga stymulację wytwarzania insuliny w trzustce oraz wspomaga jej funkcjonowanie
¤ Wspomaga zmniejszenie poziom cukru we krwi oraz redukuje ochotę na słodycze
¤ Wspomaga regulację przyjmowania płynów i wydalania moczu
¤ Wspomaga krwioobieg i funkcje metaboliczne organizmu
Himalajskie Herbatki Ajurwedyjskie

Skład herbatki MAHAPHALA:
Cymbopogon citratus, tinospora cordifolia, gymnema sylvestre, leucas cephalotes, syzygium cumini, swertia chirata, ocimum sanctum.
Zalecana dawka dzienna:
Do 2 szklanek dziennie.
Sposób przyrządzenia:
1 łyżeczkę od herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 10 minut. Dla wzmocnienia działania leczniczego zaleca się wrzucić 1 łżeczkę od herbaty ziół na 1 szklankę gotującej się wody i gotować przez 3-5 minut. Odstawić na 10 minut.
Profilaktycznie: płaską łyżeczkę na ½ litra wody. Dzienną porcję można parzyć w termosie.
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Opakowanie zawiera 100 g herbaty sypanej.
Mieszanki ziołowe nie są przeznaczone dla dzieci poniżej 3 roku życia, kobiet w ciąży ani dla kobiet karmiących piersią.
Herbatka posiada świadectwa i atesty do sprzedaży na terenie UE.
Himalajskie Herbatki Ajurwedyjskie
