Miody Manuka Właściwości miodów Manuka Korzystny wpływ miodów Manuka na zdrowie |
Właściwości miodów Manuka w opracowaniu.
Poniżej prezentujemy cieszący się największą popularnością Miód Manuka MGO 400+ 500g.
Miód Manuka MGO 400+ 500g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, który wykazuje wyjątkowe właściwości przynoszące wszechstronne korzyści dla zdrowia i ogólnej kondycji organizmu. Poza działaniem antybakteryjnym miód wykazuje dobroczynne działanie dla układu pokarmowego, odpornościowego i oddechowego. Opakowanie 500 g.
Miód Manuka MGO 400+ 500g. Produkcja - Manuka Health.
Aktywny nowozelandzki Miód Manuka MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+.
Methylglyoxal - aktywny antybakteryjny składnik w nowozelandzkim miodzie Manuka.
Miód Manuka o bardzo wysokim MGO = 400+ to miód manuka bardzo silnie działający.
Unikalny Miód Manuka MGO powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium Manuka, która rośnie tylko w Nowej Zelandii.
Miody Manuka MGO
Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.
Opakowanie 500g przy stosowaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku i nie gwarantuje właściwości leczniczych. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
Miody Manuka MGO

|